Ympäristöystävällisyys, kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuullisuus ovat arvoja, jotka ovat erittäin lähellä sydäntämme. Nämä arvot kiteytyvät uusimmassa, Pittsburghilaisen kangasvalmistaja Threadin kanssa yhteistyössä toteutetusta Timberland-mallistossamme, jonka tuotteiden valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja.

Haitin ja Hondurasin kaduilta ja kaatopaikoilta kerätyistä muovipulloista tehty Thread™ Ground to Good™ -kangas antaa uusia mahdollisuuksia kenkien ja vaatteiden valmistukseen ja samalla haastaa meitä kaikkia uudelleenajattelemaan suhtautumisemme jätemateriaalien uusiokäyttöön. Yhdysvalloissa valmistetun, korkealaatuisen ja kestävän Thread-kankaan kuitu on tehty 50 % kierrätetystä muovista, ja tuotteiden valmistusketjun jokainen vaihe on tarkkaan monitoroitu, aina pullonkeruusta valmiiseen tuotteeseen asti.

 

 

Tämän läpinäkyvän seurannan kautta haluamme tutustuttaa kuluttajat projektin takana oleviin mahtaviin ihmisiin ja huikeisiin tarinoihin. Puhtaamman ympäristön lisäksi, Thread-projekti on tarjonnut uusia työpaikkoja kehitysmaiden ihmisille – verkosto työllistää yhteensä lähes 3600 ihmistä Haitissa ja Hondurasissa. Ohjelma tarjoaa kaikille työntekijöille useita toimeentuloa tukevia palveluita kuten työharjoitteluita, opintokursseja ja mikrolainaohjelmia. Lue lisää ihmisistä ja tarinoista Timberland Thread -tuotteiden taustalta täältä.

 

 

Yhteistyö Threadin kanssa oli luontevaa, koska Timberlandilla on läheiset suhteet Haitiin ja Karibian merelle jo entuudestaan. Seuraavan viiden vuoden aikana tavoitteenamme on istuttaa Haitin saarelle viisi miljoonaa puuta, jotta voisimme avustaa paikallisia ihmisiä perustamaan omavaraisia metsänhoito-osuuskuntia heidän tulotasonsa nostamiseksi ja uusien mahdollisuuksien muodostamiseksi. Lisätietoa projektista löydät täältä. http://www.kombitfilm.com/