Hyvin tehdyt asiat ottavat aikaa. Viskin ikäännyttäminen ja juuri oikeanlaisen savunmaun tuottaminen, ottaa aikaa. Tai saada puutarha vihdoinkin kukoistamaan, siihen kuluu aikaa. Kuinka ollakaan, juuri se kova työ ja korkeat odotukset tekevät tuloksista niin palkitsevia. Lopputuleman lumous ei olisi sama ilman näitä aikaa vieviä prosesseja.

Sama pätee kenkiimme: huolellisesti ja ajan kanssa syntyvät suositut käsin ommellut tuotteemme.

Käsin ommellut kenkämme ovat kestäviä, lujatekoisia ja ajattomia. Niissä nahka ympäröi koko jalkaterän. Kengän etuosan tukeva kierre on aito käsityön merkki, ja takaa että kenkä on pitkäkestoinen investointi niin tyylin kuin mukavuudenkin puolesta. Ajan myötä nahka myös muotoutuu käyttäjänsä mukaan.

Timberlandin tuotejohtaja Donald Desalvio on todennut kenkien valmistusprosessista:

”Käsin ommellut kenkämme ommellaan ’puun päällä’. Se on alan vanha sanonta, joka tarkoittaa laatukenkien valmistuksen viimeistä käsin tehtävää vaihetta, jossa kengästä tulee jalan muotoinen. Tämä on itse asiassa erittäin vaikea ja erikoistumista edellyttävä tuotantovaihe, mutta juuri se tapa, millä kengät säilyttävät muotonsa.”

Tällaisten kenkien valmistukseen kuluu yli 30 kertaa enemmän aikaa: 30 kertaa enemmän taitoja, 30 kertaa enemmän työtä, 30 kertaa enemmän huomiota yksityiskohtiin… ja se on sen arvoista.

 

Screen Shot 2016-07-12 at 16.06.31

 

Tyylikäs klassikko  

Classic 2-eye boat shoe -purkkareissa on helppo virittäytyä Yhdysvaltojen pohjoisten rannikkoseutujen hillityn tyylikkääseen tunnelmaan mukavuudesta tinkimättä. Ja kuitenkin, kengän istuvuus, tunne ja kestävyys ovat silminnähtävissä. Valmistaudu siis kulkemaan näissä tyylikkäissä käsin ommelluissa klassikoissa tulevat vuodet, veneen kansilla, ja noh, oikeastaan missä tahansa.

Asiantuntemuksen perintö

Olemme valmistaneet kenkiä käsityönä jo 1970-luvulta lähtien, eikä aikomustakaan, että tekisimme toisin. Ensimmäinen käsin ommeltu kenkä yhdisti pehmeän ja taipuisan nahan Yellow Bootin jäykkään pohjaan. Rohkea kokeilu, josta kehkeytyi lifestyle-klassikko. Tuosta vuoden 1978 ensimmäisestä parista lähtien olemme kehittäneet osaamistamme ja taitojamme sekä hioneet prosessejamme, mitkä takaavat tuotteiden kestävyyden. Suomen mallistossa tätä perintöä edustaa Icon 3-eye Classic Lug.

30003

Käsin ommellut kenkämme edustavat modernia teknologiaa yhdistettynä perinteikkääseen käsityötaitoon. Viimeistelyvaiheessa käsityön osuus korostuu: premium-tason nahka pingotetaan puulestin päällä muotoonsa ja nahan palat ommellaan käsin suoraan välipohjaan ennen kuin varsinainen pohja kiinnitetään. Vain tällä tavoin luodaan yksilöllinen tuntuma, joka vain paranee tuotteen ikääntyessä. Omistautumisemme tälle perinteelle voi tarkoittaa lukuisia lisätunteja – mutta prosessi määrittelee perintömme.

Katso videomme käsin ommelluista kengistämme ja aisti aito käsityötaidon tunnelma!